Én pågrepet etter ran av familie

Stjal verdisaker og en bil.

En mann er på­gre­pet etter at en fa­mi­lie på fem ble fra­ra­net verdi­sa­ker og en bil fra hjem­met sitt i Stan­ge i Hed­mark natt til tors­dag.

Den nors­ke man­nen i 20-åre­ne ble på­gre­pet etter en kort bil­jakt i Stan­ge sen­trum klok­ken 7.35 tors­dag mor­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Po­li­ti­et fikk i mor­gen­ti­me­ne mel­din­ger fra ob­ser­van­te per­soner som hadde sett bilen som ble tatt i for­bin­del­se med ranet i Stan­ge. Den var sett på flere ste­der i Ha­mar- og Stange­om­rå­det.

- Opp­lys­nin­ge­ne førte til at en av våre po­liti­pa­trul­jer fikk øye på bilen i Stan­ge sen­trum. Etter en kort for­føl­gel­se ble bilen stan­set rett sør for Stan­ge sen­trum, sier po­liti­over­be­tjent og kri­mi­nal­sjef Rune Ot­ter­stad ved Hamar po­liti­sta­sjon.

Man­nen ble tatt med til ar­res­ten på Hamar po­liti­hus og skal av­hø­res nær­me­re.

Midt på natten

Ranet av fa­mi­li­en skjed­de i 3-ti­den natt til tors­dag.

- Det ban­ket på døra, og da søn­nen i huset luk­ket opp, møtte han en mann som var be­væp­net med et gevær. Denne man­nen og en kvin­ne gjen­nom­før­te ranet. De tok med seg verdi­sa­ker fra huset, bil­nøk­ler og stakk fra ste­det i fa­mi­li­ens bil, sier ope­ra­sjons­le­der Trond Sulen i Hed­mark po­liti­dis­trikt til NTB.

Iføl­ge Sulen er det usik­kert hvor­dan de to ra­ner­ne kom til ste­det etter­som det ikke sto noen bil igjen etter at de dro der­fra. Ra­ner­ne hadde på seg fin­lands­het­ter og snak­ket norsk. De ble opp­fat­tet som ag­gres­si­ve, men ingen ble skadd under ranet.

- Det er jo na­tur­lig at ra­ner­ne ble opp­fat­tet som ag­gres­si­ve når man får en ge­vær­mun­ning ret­tet mot seg, sier ope­ra­sjons­le­de­ren.