En konge for alle fyller år

Kommentatorene tegner tirsdag et bilde av kong Harald som en folkekonge med tilstedeværelse, forståelse, evnen til fornyelse og humoristisk sans.

I anledning kongens 80-årsdag skriverJohn O. Egeland iDagbladets hovedkommentar atkong Haralds valgspråk er "Alt for Norge", men at han like gjerne kunne valgt "Norge for alle".

I avisen trekker kommentatoren fram flere trekk han mener er sentrale ved jubilanten – bunnsolid plikttroskap, stor arbeidskapasitet, en god porsjon flegma og ikke minst selvironi og humoristisk sans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Harald Stanghelle mener kongen er en seende monark. Og tydeligst ser han dem som mest trenger et kongelig skulderklapp, skriver han iAftenposten. I sin kommentar trekker han fram tre ord for å beskrive landets konge: Tillit. Fellesskap. Raushet.

VG har valgt å lage en spørreundersøkelse og i den scorer 80-årsjubilanten best av alle medlemmene i kongehuset når det gjelder popularitet.

– Tallenes tale er entydig og klar. Når 80 prosent av det norske folk mener at kong Harald gjør en god jobb, viser det en enestående «standing» for en regjerende monark, sier TV 2s kongehusekspertKjell Arne Totland til avisen.