Én jackpot-vinner kan innkassere 14 milliarder kroner i USA

En overlykkelig lottospiller i Los Angeles kan innkassere drøyt 14 milliarder kroner etter å ha vunnet det rekordstore Powerball-lotteriet.

– Vi har en vinner i California! En jackpot-kupong ble solgt i Chino Hills, tvitret California Lottery etter trekningen.

Los Angeles Times kan fortelle at vinnerkupongen ble solgt i en 7-Eleven-butikk på et kjøpesenter i Los Angeles-forstaden Chino Hills, noe de ansatte i butikken var svært fornøyde med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Feiret

– Jeg er virkelig lykkelig, dette var gode nyheter, forteller en av de ansatte i butikken, som kan innkassere en bonus på 1 million dollar – nesten 9 millioner kroner – i bonus for å ha solgt vinnerkupongen.

På parkeringsplassen utenfor 7-Eleven-butikken samlet det seg utover kvelden onsdag en jublende folkemengde, som tok bilder og forsøkte å bli del av den historisk lottotrekningen.

– Folk har vært helt gale og kjøpte lottokuponger for 2-3-400 dollar de siste dagene, forteller den ansatte.

Ukjent vinner

Hvem som eier vinnerkupongen med de magiske numrene 8, 27, 34, 4 og 19 og det avgjørende Powerball-tallet 10, er ikke kjent, men vedkommende har definitivt fått god avkastning på de 2 dollarene den kostet.

Vinneren, som har 60 dager på å melde seg, kan enten velge å få utbetalt en noe mindre premie, 8,2 milliarder kroner med en gang, eller få premiebeløpet utbetalt over 29 år. Det vil i så fall gi en årsinntekt på nærmere en halv milliard kroner i årene framover.

Minimal sjanse

Sjansen for å stikke av med Powerball-gevinsten er minimal, nærmere bestem 1 til 292 millioner.

Drømmen om verdens største lottogevinst har de siste dagene likevel ført til lange køer foran utsalgsstedene i alle de 44 delstatene der Powerball-lotteriet blir solgt.

Tolv andre lottokjøpere kom veldig nær supergevinsten og hadde alle de fem tallene riktig. Det sjette Powerball-tallet var det imidlertid bare vinneren i Chino Hills som hadde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Los Angeles-forstaden Chino Hills ligger fra før på sjetteplass på lista over steder med høyest gjennomsnittsinntekt i USA, og med en ny mangemilliardær i nabolaget vil nok de 75.000 innbyggerne klatre enda høyere på denne lista i årene som kommer. (©NTB)