Egypts president Mohamed Mursi fordømmer det som skjedde i Kairo søndag. (Foto: REUTERS/Asmaa Waguih)

Én drept i sammenstøt mellom kristne og muslimer utenfor katedral

Nye opptøyer i Egypt, denne gang i hovedstaden Kairo.

I til­legg ble 66 men­nes­ker skadd, iføl­ge ny­hets­by­rå­et MENA.

Hvem som er blitt drept, er fore­lø­pig ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uroen i Kairo opp­sto i for­bin­del­se medbe­gra­vel­sen til fire krist­ne som ble drept i uro­lig­he­ter i byen Khus­us tid­li­ge­re i hel­gen. Også en mus­lim ble drept i sam­men­stø­te­ne i Khus­us.

Søn­dag ble det kas­tet stein mot de sør­gen­de, som ropte slag­ord motDet mus­lims­ke bror­skap idet de kom ut av den kop­tis­ke ka­te­dra­len iKairo. Flere av de krist­ne skal der­etter ha gått løs på biler i nær­he­ten.

Etter en stund grep opp­rørs­po­li­ti­et inn, og plas­sen uten­for ka­te­dra­len ble fylt med tåre­gass. Men da var al­le­re­de én per­son blitt drept.

PresidentMohamed Mursi fordømte sammenstøtene ved katedralen da han snakket med den koptiske paven Tawdros II søndag kveld.

- Ethvert angrep på katedralen er som et angrep på meg personlig, sa Mursi, ifølge MENA.

Mursi planlegger å besøke Norge senere denne måneden.

Sam­ti­dig brøt det igjen ut sam­men­støt mel­lom krist­ne, mus­li­mer og po­liti­folk i Khus­us, iføl­ge myn­dig­he­te­ne.

Egyp­tis­ke krist­ne antas å ut­gjø­re rundt 10 pro­sent av be­folk­nin­gen på 83 mil­lio­ner. En øken­de usik­ker­het om fram­ti­den pre­ger de krist­ne i Egypt, hvor isla­mist­be­ve­gel­sen Det mus­lims­ke bror­skap har sik­ret seg svært stor makt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)