Elever ved flere skoler i Kristiansand berørt av drapet

Kristiansand kommune setter inn flere tiltak for å følge opp ungdomsskolen der den dobbeltdrapssiktede 15-åringen er elev.

15-åringen som har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand mandag ettermiddag, var elev ved Karuss skole.

– Det er med sorg og fortvilelse vi har fått beskjed om at politiet har siktet en av våre elever for det meningsløse dobbeltdrapet. Dette er en trist og uvirkelig situasjon som det er vanskelig å ta inn over seg for oss alle. Våre tanker går først og fremst til ofrene og deres nærmeste pårørende, men også til den siktede og vedkommendes familie, sier rektor Hege Ose ved Karuss skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun understreker at det er spesielt viktig for skolen å ta vare på elevene og de ansatte på en så god måte som mulig. Både ansatte vedpedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og andre fagpersoner skal bistå skolen.

Skolen holder åpent også etter skoletid onsdag slik at elever kan være der og snakke med voksne om de har behov for det.

Snakk med ungdom

Den siktede 15-åringen var ikke elev ved samme skole som det 14 år gamle drapsofferetJakob Abdullahi Hassan. Han gikk på Fiskå skole. Skolen fikk besøk av kommunens kriseteam tirsdag.

Skolegården vedWilds Minne skole, der drapet skjedde mandag, var tirsdag avsperret på grunn av politiarbeid. Elevene ved denne skolen hadde undervisning også tirsdag, men ikke på skolens område. Elevene ble blant annet sendt på kino.

Ved begge disse skolene går undervisningen som normalt fra onsdag.

Oppvekstdirektør Arild Rekve i kommunen oppfordrer foreldre og andre voksne i Kristiansand til å være ekstra tilgjengelige og lyttende overfor barn og ungdom i tiden fremover.

– Mange er berørt, og mange barn får mye informasjon gjennom mediene. Det er viktig å ta seg tid til å snakke sammen og lytte til barna og hva de er opptatt av, oppfordrer han.

Tre familier rammet

Dobbeltdrapet i byen ble tema under formannskapsmøtet i Kristiansand onsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil gi uttrykk for lettelse rundt at en har tilstått. Det er full beredskap i kriseteam, og det jobbes systematisk i flere ledd. Nå er det tre familier som er rammet, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre, ifølgeFædrelandsvennen.

Politiet har opplyst at de to tenåringsguttene tilhørte samme omgangskrets, men har ikke villet si noe om de tilhørte et bestemt miljø. Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag morgen at det ikke var registrert noen saker hos politiet som gjelder den nå dobbeltdrapssiktede 15-åringen.