Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX

Eldre mann pågrepet for drap

En mann er pågrepet for å ha skutt en person i et hus på Grålum i Sarpsborg. Både gjerningsmannen og offeret er i nær familie, og begge er over 70 år gamle.

Politiet ble varslet om drapet klokken 23.48 tirsdag kveld, og kort tid etter midnatt ble mannen pågrepet. Han sitter onsdag i Østfold politidistrikts sentralarrest.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Den antatte gjerningsmannen overga seg til politiet, og det var han selv som ringte politiet og sa at han hadde gjort dette, sier operasjonsleder Lars Stenerød til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hadde lovlig våpen

Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet for drapet eller hendelsesforløpet.

Etterforskerne har sikret seg våpenet som ble brukt, og den eldre mannen hadde gyldig våpenkort. Pårørende ble varslet av en prest klokken 3.38 natt til onsdag

– Vi har jobbet med å varsle pårørende og har startet etterforskning. Etterforskningen vil vise om det var vitner til hendelsen, men vi har ingen opplysninger som tyder på det foreløpig, sier Stenerød.

Ikke avhørt

Den eldre mannen er foreløpig ikke avhørt, men politiet vil snakke med ham så snart det er praktisk mulig, opplyser politiet i en pressemelding onsdag morgen.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger om hendelsen. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet i løpet av natten, og undersøkelsene vil fortsette gjennom dagen.

Politiet varsler også at det vil holde en pressekonferanse om saken onsdag formiddag.