Ekstremistgruppe ville starte religionskrig i USA

De tre mennene som fredag ble siktet for å ha planlagt bombeangrep mot somaliske immigranter, ville starte en religionskrig.

Arrestasjonene som fant sted lørdag, var et resultat av en åtte måneder lang FBI-etterforskning.VG skriver at mennene planla et blodbad hvor de skulle detonere flere bomber utenfor et leilighetskompleks i Garden City, vest i Kansas.

– Den eneste faens måten, hvis vi noensinne skal få snudd dette landet, er et blodbad. Det vil bli stygt og grisete, sa Patrick Eugene Stein da gruppen møttes i juni i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gruppen kaller seg selv «the Crusaders» og har ekstremistiske holdninger, spesielt rettet mot regjeringen, muslimer og immigranter.

– Pass på at du dypper dem i griseblod først, dersom du skal bruke buen på kakerlakkene, uttalte Stein i en telefonsamtale i april i år.

Gruppen kommuniserte kryptisk på telefon, mens FBI gjorde opptak av samtalene. De skal i lang tid ha planlagt en religionskrig» og skal ha fått inspirasjon av bombemannen Timothy McVeigh, som i 1995 drepte 168 mennesker i Oklahoma City.

Bombeangrepet var planlagt til dagen etter valget i november.

FBI infiltrerte gruppen gjennom å selge dem våpen og overbevise en av mennenes kjæreste om å samarbeide med dem.