Det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak ved den jødiske synagogen i Oslo

Ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte norske jøder

Den israelske offensiven på Gazastripen har ført til at det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak ved den jødiske synagogen i Oslo.

Etter at israelske styrker gikk inn på Gazastripen, har Hamas gitt beskjed om at det er greit å drepe sionister verden over.- Ved å drepe våre folk har de legitimert drap på sine folk over hele verden, sa Hamas-leder Mahmoud Zahar i en video som ble kringkastet på den Hamas-kontrollerte TV-stasjonen Al Aqsa mandag.
Han uttalte videre at Hamas må legge grunnlaget «for en morgendag uten sionister».
Det mosaiske trossamfund i Oslo er ikke overrasket over Hamas-utspillet, men er likevel skremt over tilspissingen.
- Ja, da har de jo sagt det klart og tydelig. Og vi vet fra før at Hamas har som mål å utrydde Israel totalt og dermed også å drepe jøder i utlandet, sier den jødiske menighetens forstander Anne Sender tilDagbladet.no .
Hun bekrefter at synagogen og norske jøder allerede har tatt ekstra forholdsregler etter at Israel inntok Gazastripen i romjulen.
- Vår sikkerhetsgruppe har i samarbeid med politiet forhøyet sikkerheten i forbindelse med situasjonen i Gaza, sier Sender.
Synagogen har imidlertid fått være i fred, i motsetning til Israels ambassade. Sender tror det har sammenheng med at folk skjønner at menigheten ikke representerer staten Israel. Hun gjør det dessuten klart at det ikke er grunn til å frykte norske palestinere eller andre norske muslimer.
- Her har vi muslimske ledere som har hodet på rett sted, det setter jeg min lit til, sier Sender. (NTB)