Eksplosjon på T-banen i London etterforskes som terror

Eksplosjonen på Parsons Green T-banestasjon i London etterforskes som terror, ifølge BBC. Passasjerer har beskrevet lysglimt og et høyt smell på en T-banevogn.

En britisk antiterrorstyrke har ankommet stasjonen der det ble meldt om en mulig eksplosjon fredag morgen.

Flere ble skadd i hendelsen eller i panikken som brøt ut etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brannvesenet er også i gang med å evakuere passasjerer fra et tog i nærheten av Parsons Green-stasjonen. Ifølge vitner flyktet flere passasjerer fra stasjonen i panikk etter det flere medier omtaler som en eksplosjon.

Bevæpnet politi og politiets bombegruppe er på stedet for å undersøke det de foreløpig kun beskriver som en «hendelse ved Parsons Green». De sier de vil komme tilbake med mer informasjon så fort de kan.

Flere vitner, deriblant avisenMetros reporter på stedet, beskriver at en gjenstand eksploderte eller tok fyr inne på en av de bakre vognene i et T-banetog på District-linjen mellom Wimbledon og Edgware Road på vei mot Parsons Green.

Bilder tatt av passasjerene viser en hvit bøtte med det som ser ut som ledninger hengende ut fra den ene siden, omgitt av en handlepose. Bildene viser også synlige flammer.

Et øyenvitne skriver påTwitter at «En ildkule fløy ned i vogna».

Brannskader

Metros reporter sier hun så folk med brannskader i ansiktet, minst en av dem med «kraftige brannskader».

BBC-reportere Riz Lateef og Sophie Raworth beskriver omfattende panikk og trengsel etter at flere ropte om en eksplosjon og forteller at en kvinne med brannskader på beina og i ansiktet ble kjørt bort av ambulansepersonell.

Et annet vitne sier at flere ble skadd da alle passasjerene forsøkte å komme seg ut av den stappfulle T-banevogna samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Massiv utrykning

I tillegg til politi er store mengder ambulansepersonell og brannvesen på stedet.

–Vi har sendt flere ressurser til stedet, deriblant enkeltpatruljer i bil, ambulansepersonell, polititjenestemenn, og vårt team for farlige områder. Vår hovedprioritet er å undersøke skadeomfanget, heter det i en pressemelding fra Londons ambulansetjeneste.

Linjen T-banen kjørte på, er stengt inntil videre. Reisende anbefales å finne andre alternativer, og folk oppfordres generelt til å holde seg unna området.