Tidligere utviklingsminister og påtroppende leder av OECDs utviklingskomite, Erik Solheim kommer inn i Strømmestiftelsens råd.

Eks-politikere inn i Strømmestiftelsen

Rådet i Strømmestiftelsen øker sin andel tidligere politikere når Erik Solheim og Knut Vollebæk melder sin inntreden.

Tidligere utviklingsminister og påtroppende leder av OECDs utviklingskomite, Erik Solheim kommer inn i Strømmestiftelsens råd.

Samtidig tar tidligere utenriksminister og nåværende høykommissær for nasjonale minoriteter i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Knut Vollebæk, plass i styrerommet til Strømmestiftelsen.



FAKTA OM Strømmestiftelsen:
Etablert i 1976, etter arbeidet som kapellan Olav Kristian Strømme startet.Støtter en rekke prosjekter innen utdanning, mikrofinans og bistand.Hovedkontor i Kristiansand

Generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øyvind Aadland, tror de to vil styrke organisasjonen.

- Det å drive bistand i dag er vanskelig. Vi må i stor grad gjøre det på rettighetshavernes premisser, og det krever kunnskap. Vi ønsker forskjellig kompetanse i vårt råd og i vårt styre, så utenriks- og bistandserfaring er gull verdt for oss, sier han til Dagen.

- Erik Solheim kommer inn etter at han holdt et foredrag for oss i staben. Det var veldig interessant. Vi ønsker at rådet også skal være en tenketank.


Bytter

Inn i rådet kommer også Kristin Andresen, og professor ved utviklingsstudier ved Universitetet i Agder, Svein Gunnar Gundersen.

Hege Wallevik, forsker ved Agderforsking, kommer inn som nytt styremedlemmer i Strømmestiftelsen. Trond Backer og universitetslektor Ann Midttun er begge valgt som varamedlemmer til styret.

- Det er viktig at rådet er sammensatt bredt. Vi må ha både folkelig kunnskap og samfunnsvitenskap. Det siste bidrar Wallevik veldig godt med, sier Aadland.

Ut av styret går Asle Jøssang. Han har sittet i mange år og trenger mer tid til jobben ved Gimlekollen Mediehøgskole, forteller generalsekretæren.

- Undervisningsoppgavene til Jøssang gjør at han må reise mye.

OECDs utviklingskomite, DAC, som Erik Solheim nå leder, ble opprettet i 1960 som en administrativ del av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) og har 24 medlemsland som sine største bistandsgivere. Verdensbanken, Det internasjonale pengefondet (IMF) og FNs utviklingsprogram har observatørstatus.

(Dagen)