Einar Askvig trekker seg som styreleder i Sjømannskirken

- Jeg bærer ansvaret for denne situasjonen, og jeg håper at det at jeg trekker meg vil bedre situasjonen, sier Einar Askvig. Nora Blaasvær er konstituert som ny leder.

Styreleder i Sjømannskirken, Einar Askvig, trekker seg fra sitt verv grunnet situasjonen rundt Audun Myhres avgang som generalsekretær. Askvig mener han bærer ansvaret for situasjonen og håper at hans avgang kan forbedre kommunikasjonen. Nora Blaasvær ble lørdag 29. mars konstituert som ny styreleder.

Bærer ansvaret

Tidligere Generalsekretær Audun Myhre sluttet på dagen på grunn av uenigheter om prosesser og valg som styret foretok seg. Myhre har inngått en avtale med styret om å ikke informere mer om bakgrunnen for avgangen. Prosessen har skadet Sjømannskirkens omdømme som er grunnen til at Askvig trekker seg fra sitt verv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Som styrets leder bærer jeg ansvaret for denne situasjonen, og jeg håper at det at jeg trekker meg vil bedre situasjonen og forbedre kommunikasjonsarbeidet internt i organisasjonen, sier Askvig i forbindelse med pressemeldingen fra Sjømannskirken.

Askvig har ikke svart på Dagens henvendelser per telefon, SMS og e-post.

Veien videre

Einar Askvig ønsker å takke Sjømannskirken og alle lønnede og ulønnede medarbeidere for et givende samarbeid. Sammen vil nå de gjenværende lederne i organisasjonen prøve å kommunisere med organisasjonen og med omgivelsene på en slik måte at de skaper engasjement, og styrker medarbeidernes opplevelse av tilhørighet og felles arbeid.

Styret

Konstituert styreleder Nora Blaasvær har med seg Hallvard Mosdøl som nestleder. Øvrige gjenværende medlemmer i styret er Thorleif Leifsen, Inger Helene Venås, Stig Clementsen, Petter Skants og Steinar Tislevoll.

DAGEN

Les også
Ansatte erklærer full tillit til Audun MyhreKrise i Sjømannskirken