Eide møter French fredag morgen

Den nors­ke topp­di­plo­ma­ten Kai Eide ankom Kongo tors­dag kveld og skal al­le­re­de fre­dag mor­gen møte Jos­hua French i feng­se­let.

- Det aller førs­te jeg vil gjøre er å møte Jos­hua French. Jeg tar sikte på å gjøre det så tid­lig som mulig i mor­gen. Så må jeg selv­føl­ge­lig også ha en dis­ku­sjon med dem som har vært her noen dager, slik at det blir en skik­ke­lig over­lap­ping, sier Kai Eide til NRK tors­dag kveld.

Eide er­stat­ter Andreas Gaar­der som Uten­riks­de­par­te­men­tets spe­sial­ut­sen­ding til Kongo. Gaar­der ble sendt til Kongo etter at det ble kjent at French var til­talt for å ha drept Tjost­olv Mo­land. Mo­land ble fun­net død på cella 18. au­gust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gaar­der har al­le­re­de møtt French i feng­se­let og har også flere gan­ger tid­li­ge­re vært i Kongo som UDs spe­sial­ut­sen­ding i denne saken. Både Kai Eide og Andreas Gaar­der møter norsk pres­se i Kins­ha­sa fre­dag.

For Eide er det aller vik­tigs­te nå å få møtt Jos­hua French.

- Det er han vi for­sø­ker å hjel­pe, han er per­sonen som står i sen­trum for alt vi gjør her. Uten­riks­mi­nis­te­ren er vel­dig opp­tatt av at vi skal bruke de res­sur­se­ne vi har, sier Eide.

Les også
Norske prøver viser alkohol i blodet til Moland