Egyptiske sikkerhetsstyrker angrepet i Sinai

En grup­pe væp­ne­de menn an­grep man­dag mor­gen en base kon­trol­lert av egyp­tis­ke sik­ker­hets­styr­ker i Si­nai-ør­ke­nen.

Det kom til skudd­veks­ling mel­lom an­gri­per­ne og sik­ker­hets­styr­ke­ne, men ingen skal ha blitt drept eller såret. Det er usik­kert hvem an­gri­per­ne var, men egyp­tis­ke sik­ker­hets­kil­der sier til ny­hets­by­rå­et Reu­ters at det tro­lig var yt­ter­lig­gå­en­de isla­mis­ter.

An­gri­per­ne skjøt med auto­mat­vå­pen mot basen i Al-Ah­rash nord iSi­nai-ør­ke­nen. De be­fant seg om bord i en laste­bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Egyp­tis­ke po­liti­menn steng­te søn­dag nok en grense­over­gang mel­lomEgypt ogGaza­stri­pen. Grense­over­gan­gen ved byen Rafah, helt sør på Gaza­stri­pen, er også stengt.

Grense­over­gan­ge­ne hol­des luk­ket i pro­test mot at sju po­liti­folk og sol­da­ter er bort­ført av yt­ter­lig­gå­en­de isla­mis­ter på Si­nai-halv­øya. Egyp­tisk po­li­ti kre­ver at re­gje­rin­gen og pre­si­dentMo­ha­med Mursi gjør mer for å få de bort­før­te slup­pet fri.

Men Mursi av­vis­te søn­dag at han vil for­hand­le med kid­nap­per­ne, som vil ha en en døds­dømt ak­ti­vist løs­latt fra egyp­tisk feng­sel i bytte mot de kid­nap­pe­de po­liti­men­ne­ne.

- Vi for­hand­ler ikke med kri­mi­nel­le, slo pre­si­den­ten fast. (©NTB)