OMSTRIDT KOMIKER: Plakater av den egyptiske satirikeren Bassem Youssef henger utenfor et teater i Kairo. Riksadvokaten i landet har besluttet at Youssef skal pågripes. (Foto: AFP Photo / Khaled Desouki / NTB scanpix)

Egyptisk satiriker skal pågripes for Mursi-fornærmelser

Riks­ad­vo­ka­ten i Egypt har be­slut­tet at lan­dets mest kjen­te sa­ti­ri­ker, Bassem Youssef, skal på­gri­pes for å ha for­nær­met pre­si­dent Mo­ha­med Mursi og Det mus­lims­ke bror­skap.

Be­slut­nin­gen fra riks­ad­vo­kat Talaat Ibra­him ble kunn­gjort på egyp­tisk stat­lig radio lør­dag. Iføl­ge det egyp­tis­ke ny­hets­by­rå­et MENA an­kla­ges Youssef også for å ha sver­tet islam.

Youssef leder sa­ti­re­show­et«Pro­gram­met», som sen­des i beste sende­tid hver fre­dag på en pri­vat TV-ka­nal. Han er kjent for sine imi­ta­sjo­ner av pre­si­dent Mursi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TV-sa­ti­ri­ke­ren har be­kref­tet på Twit­ter at han er kjent med riks­ad­vo­ka­tens be­slut­ning og skri­ver at han søn­dag selv vil melde seg for på­tale­myn­dig­he­ten. «Men de må gjer­ne sende en bil og spare meg for turen om de vil det», het det i mel­din­gen fra Youssef.

I for­ri­ge uke be­ord­ret myn­dig­he­te­ne i Egypt at en rekke op­po­si­sjo­nel­le ak­ti­vis­ter skul­le på­gri­pes. De ble an­kla­get for å ha opp­ford­ret til vold mot Mursi og Det mus­lims­ke bror­skap. (©NTB)