- Egypt oppløser Det muslimske brorskap

Bror­ska­pet re­gist­rer­te seg som ikke-stat­lig or­ga­ni­sa­sjon (NGO) i mars i år, men ble grunn­lagt al­le­re­de i 1928.

Egypts re­gje­ring har be­stemt atDet mus­lims­ke bror­skap skal opp­lø­ses som ikke-stat­lig or­ga­ni­sa­sjon, iføl­ge den stats­eide avisa Al-Akh­bar.

Egypts mi­nis­ter for so­si­al so­li­da­ri­tet har al­le­re­de tatt den for­mel­le be­slut­nin­gen om å opp­løse Bror­ska­pet, sier mi­nis­te­rens presse­tals­mann Hany Ma­ha­na til Al-Akh­bar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette vil bli kunn­gjort på en presse­kon­fe­ran­se i be­gyn­nel­sen av neste uke, sier han.

Bror­ska­pet re­gist­rer­te seg som ikke-stat­lig or­ga­ni­sa­sjon (NGO) i mars i år, men ble grunn­lagt al­le­re­de i 1928.

Re­gist­re­rin­gen av isla­mist­be­ve­gel­sen, som den av­sat­te pre­si­den­tenMo­ha­med Mursi har sin bak­grunn fra, skjed­de som svar på an­kla­ger om den ikke hadde noen ju­ri­disk sta­tus. Bror­ska­pet ble for­melt opp­løst av de mi­li­tæ­re i 1954.

Siden kup­pet mot Mursi i be­gyn­nel­sen av juli er til­hen­ge­re av Bror­ska­pet blitt svært bru­talt be­hand­let. Flere hund­re de­mon­stran­ter er blitt skutt av de egyp­tis­ke sik­ker­hets­styr­ke­ne, og flere av Bror­ska­pets le­de­re er blitt fengs­let.

(©NTB)