Bildet fra 2010 viser Mahmoud Ezzat (t.v.) med Mohammed Badie. De har begge vært ledere i Det muslimske brorskapet. Foto: Amr Nabil, AP Photo, NTB scanpix

Egypt har arrestert Det muslimske brorskapets leder

Egyptiske myndigheter har funnet og arrestert Mahmoud Ezzat, som er fungerende leder for Det muslimske brorskapet. Han holdt seg skjult i utkanten av Kairo.

Ezzat ble dømt i sitt fravær for medvirkning til en rekke terrorangrep i landet, og er fungerende leder for den forbudte organisasjonen etter at den valgte lederen, Mohammed Badie, ble fengslet i 2013. Han har siden vært i skjul og ble funnet i en leilighet i utkanten av hovedstaden, ifølge en kilde i det egyptiske innenriksdepartementet.

76-åringen er anklaget for å ha etablert en militant fløy av den islamistiske organisasjonen, og for å ha medvirket til flere angrep i Egypt, deriblant likvideringen av landets ledende statsadvokat, Hesham Barakat, i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det muslimske brorskapet vant valget i Egypt i 2012 etter massedemonstrasjonene under den arabiske våren. Mindre enn ett år etter at Mohamed Mursi ble president, brøt det imidlertid ut nye massedemonstrasjoner, denne gangen i protest mot at Mursi førte landet i det mange mente var en for islamistisk retning.

Det endte med militærkupp, og i etterkant ble Brorskapet forbudt av de nye makthaverne.