PAPIRER: Egil Morland vil fortsatt kunne glede seg over bunker med papir på Kirkemøtet. Om enn som vara. Foto: Johannes Ek Reindal

Egil Morland ikke til Kirkemøtet

Det endelige resultatet av kirkevalget foreligger nå. I Bjørgvin kom Egil Morland med i bispedømmerådet kun som vara.

De direkte kadidatene til bispedømmerådet i Bjørgvin ble klart mandag ettermiddag.

Marius Økland (29), Berit Nøst Dale (63), og Ida Lindøe (48) ble valgt. De to førstnevnte er mot at kirken skal vigsle homofile par.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var spenning knyttet til om Egil Morland ville bli valgt inn. Han ble vara.

Egil Morland ble vraket av nominasjonskomiteen ved det ordinære kirkevalget i september. Morland har markert seg som sentral aktør på Kirkemøtet, han har vært nestleder i Bjørgvin bispedømmeråd i sist periode og medlem av Kirkerådet.

Under fjorårets kirkemøte var Morland en av delegatene som tydeligst markerte motstand mot innføring av liturgi for vigsel av likekjønnede par.

Han satt også i styringsgruppen for Levende folkekirke. Fram mot kirkevalget arbeidet dette nettverket for å få inn kandidater som vil holde fast på ekteskapet som en ordning mellom én kvinne og én mann.

Det er det nye bispedømmerådet som velger de siste 12 kandidatene i bispedømmene Tunsberg, Agder og Telemark, Bjørgvin og Møre.

Flere valg

I Agder og Telemark ble Rønnaug Torvik, Bykle, 57 år (nominasjonskomitéens liste) Bergit Haugland, Kragerø, 51 år ( Åpen folkekirkes liste) og Stian Berg, Skien, 26 år (nominasjonskomiteens liste) valgt inn. De fra nominasjonskomiteens liste var blant de kandidatene som Levende Folkekirke anbefalte i det bispedømmet.

Fra før er Øivind Bård Benestad, Jan Olav Olsen, Kjetil Drangsholt og Kai Steffen Østensen valgt inn til bispedømmerådet i Agder- og Telemark. To av disse fra Levende Folkekirke, to fra Åpen Folkekirke.

Les også
Sørgjer over bispekompromiss
Les også
– Menigheter må kunne si nei til å vie homofile
Les også
Benestad: – Tror det blir vanskelig å leve med to syn
Les også
Stålsett krever liturgi for homofil vigsel senest i 2017
Les også
Arge motstandere blir kirkeordningsvenner?Ordning