Det er et fan­tas­tisk lag som ikke stres­ser, det er fin ba­lan­se i laget og de er gode med bal­len. I til­legg viser de en vilje og en inn­sats som er gøy å se på, sa Jan Åge Fjørtoft, som fulgte kampen fra tribunen. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

Effektivt norsk lag knuste England

I drepende varme utklasset det norske U21-laget med seier over England 3-1 lørdag kveld.

- Et fantastisk lag som kan nå veldig langt i denne turneringen, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagen.

Luften sto formelig stille og heten slo mot oss før kampstart i Peta Tikva øst for Tel Aviv lørdag. Med nærmere 40 grader i skyggen regnet vi med at spillerne skulle få kjørt seg i den krevende kampen mot England.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og krevende ble det, for det engelske laget regjerte på midtbanen og var stadig på visitt på norsk banehalvdel. Men avslutningene sto ikke i stil med forsøkene. De norske forsvarerne gjorde en kjempejobb og avviste kontant de engelske angrepene.

I stedet lot det norske laget engelskmennene herje fritt en liten stund. De norske ungguttene spilte rolig og behersket og kom til flere sjanser i den engelske 16-meteren.

Lekkert mål

I det 15. minutt fikk Fredrik Semb Berge ballen i feltet, og med tre-fire engelskmenn rundt snudde han på hælen og dundret ballen ned i det høyre hjørnet. Lekkert gjort av unggutten, og 1-0 til Norge var et faktum.

Den tidligere norske fotballproffen Jan Åge Fjørtoft (46), som er på kurs med Fotballforbundet i Israel, er imponert over den norske innsatsen.

Herlig

- England har spillet på midtbanen, men måten det norske laget takler det på, er herlig å se. Det er et fantastisk lag som ikke stresser, det er fin balanse i laget og de er gode med ballen. I tillegg viser de en vilje og en innsats som er gøy å se på, sier Fjørtoft.

Norge hadde flere store sjanser og kom også etter hvert mer med i kampen på midten. I det 32. minutt fikk de full uttelling da Jo Inge Berge satte et kontant skudd bak den engelske målmannen. 2-0 til Norge over England til voldsom jubel og trampeklapp fra de 6.150 tilskuerne på tribunene.

Lurt spill

Fotballproffen Dan Eggen var også imponert over den norske innsatsen.

- De norske guttene imponerer veldig. De er blitt sikrere etter hvert og spiller kreativt og lurt. Ikke alt fungerer like godt, men de har vært heldige så langt, sa Eggen i pausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det engelske presset fortsatte også etter pause, men det var Norge som fikk uttelling. I det 51. minutt smelte Magnus Eikrem til med et kanonskudd via tverrliggeren i kassa, og Norge ledet 3-0 over England.

De engelske guttene kom stadig på farlige visitter i det norske målområdet. Trøstemålet kom på straffe i det 56. minutt. Dermed endte det viktige oppgjøret 3-1 til Norge.

Norge ville dette

- Vi hadde spillere som ville dette og kjempet for det, mens engelskmennene bar preg av at de var på ferie og manglet kampvilje. Sånn som de spiller nå kan dette laget nå langt i turneringen, sier Jan Inge Fjørtoft.

Siv de Lanlay, mor til Yann Erik de Lanlay på det norske laget, koste seg på tribunene blant flere pårørende til de norske spillerne.

Spennende fortsettelse

- Vi var jo ikke sikre på at de ville klare å slå England. Men det var flott at de vant. Nå blir det spennende å se om de kommer videre, sier hun.

Sammen med andre foreldre og søsken av de norske spillerne har de vært på tur til Jerusalem og Betlehem, og de har badet i Dødehavet.

- Vi har det kjekt utenom kampene også. Folk er så veldig hjelpsomme og hyggelige, sier Siv de Lanlay om sin første tur til Israel.

Les også
Uavgjort mellom Israel og Norge
Les også
Drillo kan «slippe» å dra til IsraelU21-EM i fotball
Les også
Her spilles U21-EM