Drosjesjåfør tiltalt for å ha befølt 94-åring

En drosjesjåfør i 40-årene fra Oslo er tiltalt for å ha befølt en 94 år gammel kvinne og for å ha kysset en ung kvinne med sterkt nedsatt funksjonsevne.

Da drosjesjåføren kjørte 94-åringen til behandlingshjemmet hennes i august i fjor, skal han ifølge tiltalen ha stoppet drosjen på et øde sted, ha åpnet buksesmekken hennes, løftet opp blusen og befølt henne flere steder på kroppen, melderNRK. Den 94-årige kvinnen mistet bevisstheten som følge av handlingen, står det i tiltalen.

Saken ble henlagt, men gjenopptatt da en lignende sak ble anmeldt og etterforsket i slutten av oktober. Da skal den samme drosjesjåføren ha kysset en ung kvinne med sterkt nedsatt funksjonsevne på munnen og sagt at hun var fin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en alvorlig sak. Han har kjørt drosje for pasienter og sårbare og pleietrengende personer, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Saken mot mannen skal opp for Oslo tingrett i juni. Den tiltalte har ikke erkjent forholdene.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier forsvareren til den tiltalte mannen, advokat Ida Andenæs.

Påtalemyndigheten vil be om at mannen fradømmes kjøreseddelen for drosje. Han kan også risikere å miste førerkortet, i tillegg til ubetinget fengselsstraff.