Huset ved institusjonen Små enheter i Vollen i Asker hvor miljøarbeider Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept natt til 28. oktober i fjor. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Drapstiltalt 15-åring erkjente delvis skyld bak lukkede dører

Med familie og pårørende på ett rom og tilhørere og presse på et annet, erkjente den tiltalte 15-åringen delvis skyld for drapet på Anne Kristin Gillebo Backlund (30) da rettssaken startet mandag morgen.

Saken mot 15-åringen omtales som unik av statsadvokat Erik Førde. Han fører saken mot 15-åringen som allerede har en langs voldshistorikk bak seg. Derfor har påtalemyndigheten også varslet mulig krav om forvaring for den unge jenta.

– Saken er unik, og jeg har i alle fall aldri hørt om et barn som noensinne har blitt framstilt for forvaring. Men påtalemyndigheten mener det er elementer i denne saken som gjør at man må ta høyde for dette, sier Førde til NTB like før saken startet klokka 9 mandag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er skjerpet sikkerhet rundt saken, og også av hensyn til 15-åringen selv går saken for lukkede dører, men med familie og presse plassert i andre saler med overføring av lyd og bilde fra rettssalen.

– Det omstridte temaet i denne saken er om drapet var planlagt eller ikke. De andre forholdene er for så vidt avklart, sa Førde da han startet sitt innledningsforedrag.

Jenta erkjenner straffskyld for drapet, men nekter for at det var planlagt.

Les også
– Drapstiltalt 15-åring fikk ikke skikkelig behandling
Les også
Jente (15) tiltalt for overlagt drap i Asker
Les også
– En forferdelig tragedie