- Drapsoffer (17) flyktet fra tvangsekteskap i Afgahnistan

Skal ha funnet kjærligheten med mannen (28) som nå er siktet for å ha drept henne.

Den 17 år gamle jenta som ble fun­net drept i Grua ons­dag, skal ha rømt fra tvangs­ek­te­skap i hjem­lan­det. Hun skal ha følt at hun var i livs­fare i Af­gha­ni­stan.

Iføl­ge VG har draps­of­fe­ret for­talt po­li­ti­et at hun kom til Norge fordi faren hen­nes hadde lovet henne bort til en langt eldre mann som hun ikke øns­ket å gifte seg med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iste­den­for skal hun ha fun­net kjær­lig­he­ten med den 28 år gamle man­nen som nå er sik­tet for å ha drept henne. De to skal ha rømt fra hjem­lan­det sam­men med sin fel­les dat­ter.

Den 17 år gamle jenta kom til Norge 30. mars sam­men med dat­te­ren og søkte asyl. Hen­nes mann er ikke re­gist­rert som asyl­sø­ker, og asyl­mot­ta­ket for ens­li­ge mindre­åri­ge i Lyng­dal i Vest-Ag­der, der 17-årin­gen bodde, har ikke hørt om barne­fa­ren.

- Han er helt ukjent for oss, sier dag­lig leder Mirko Rados ved mot­ta­ket til avi­sen.

Ska­der i magen

Draps­of­fe­ret kom til Grua dagen før dra­pet etter å ha fått per­mi­sjon fra asyl­mot­ta­ket. Iføl­ge VG ble hun fun­net med store ska­der i mage­re­gio­nen, men po­li­ti­et har ikke øns­ket å opp­ly­se hvor­dan 17-årin­gen ble drept eller hvem som vars­let dem.

Tors­dag gikk po­li­ti­et ut med det de mener er bil­der av den sik­te­de og den to år gamle jenta på Oslo S.

- Vi går ut med dette fordi et bedre inn­trykk av hvor­dan de to så ut, kan gi oss flere vitne­ob­ser­va­sjo­ner, sier kon­sti­tu­ert po­liti­mes­ter Linn Hilde Fosso i Vest­opp­land po­liti­dis­trikt.

Til Kø­ben­havn

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opp­lys­nin­ger som kom fram tors­dag for­mid­dag, gjør at po­li­ti­et er sikre på at jenta var med toget fra Grua til Oslo ons­dag mor­gen sam­men med sin far. Etter å ha vært i Oslo i om­trent en time, ble de to der­etter ob­ser­vert på en buss mot Kø­ben­havn.

- Vi vet sik­kert at de to var med bus­sen så langt som til Göte­borg, men de kan ha vært med helt til ende­holde­plas­sen i Kø­ben­havn, opp­ly­ser po­liti­ad­vo­kat Mari Lau­rit­zen Hasle. Man­nen er etter­lyst både na­sjo­nalt og in­ter­na­sjo­nalt.

Les også
Drapssiktet mann og datteren sett på buss