Dommer sa nei til Messias - det kostet henne jobben

Hva skal barnet hete? Utfallet ble både salomonisk og omstridt da et foreldrepar i USA havnet i retten hvor dommeren fant navnet Messias upassende.

Først ville for­eld­re­ne at gut­ten skul­le hete Mes­sias. Så fikk de ikke lov. Nå har dom­me­ren som døpte om gut­ten til Mar­tin, fått kjeft og mis­tet job­ben - og Mar­tin er igjen blitt Mes­sias.

Det hele skjed­de i del­sta­ten Ten­nes­see i USA hvor Lu Ann Bal­lew, som er dom­mer i en la­ve­re retts­in­stans, måtte gå av etter dom­men. Da for­eld­re­ne kom til retts­sa­len het søn­nen Mes­siah Mar­tin og bar mo­rens etter­navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vans­ke­lig for bar­net

Dom­mer Bal­lew hev­det i sin doms­slut­ning at Mes­sias er en tit­tel som eks­klu­sivt til­hø­rer Jesus, og ad­vo­ka­te­ne hen­nes hev­der hun hand­let til bar­nets beste da hun ga gut­ten nav­net Mar­tin i ste­det.

- Nav­net Mes­sias kan gjøre livet hans vans­ke­lig, mener hun iføl­ge ABC News.

En annen retts­in­stans i del­sta­ten kom fram til at Bal­lews dom kunne for­kas­tes og ga Bal­lew en di­si­pli­nær­re­ak­sjon.

Bal­lews doms­av­gjø­rel­se fant sted i au­gust i fjor da for­eld­re­ne Ja­les­sa Mar­tin and Ja­waan Mc­Cul­lough møtte i ret­ten i en bi­drags­sak. Faren for­lang­te at deres da syv må­ne­der gamle sønn, Mes­siah Mar­tin, måtte få etter­nav­net hans, Mc­Cul­lough.

Bal­lews sa­lo­mo­nis­ke dom ble som føl­ger: Bar­net skal hete Mar­tin Mc­Cul­lough.

Tre navn

Der­med skul­le man tro at begge for­eld­re­nes in­ter­es­ser var bruk­bart iva­re­tatt - men nei. En ny retts­run­de i sep­tem­ber ga som re­sul­tat et helt annet kom­pro­miss: Gut­ten skul­le bære nav­net Mes­siah Mc­Cul­lough, hans tred­je før han var fylt året.

Bak­grun­nen for at Bal­lew mis­tet job­ben var el­lers at hun iføl­ge hen­nes over­ord­ne­de skal ha av­sagt sin dom ut fra par­tisk­het og re­li­giøs forut­inn­tatt­het. Bal­lew på sin side sier at hun slett ikke har prøvd å pres­se sin tro på noen, men hadde bar­nets ve og vel for øye.

- Å hete Mes­sias vil skape pro­ble­mer i et over­vei­en­de kris­tent sam­funn hvor gut­ten skal vokse opp, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Slik saken nå står, ser det ut som gut­ten kom­mer til å hete Mes­sias. Hva det vil føre til i frem­ti­den kan bli en spen­nen­de his­to­rie for frem­ti­di­ge ny­hets­re­por­te­re.

DAGEN

Les også
Norges største menighet er islandskDen Islandske Evangelisk-Lutherske Menighet i Norge