FLERTALL: Ap-leder Jonas Gahr Støre kan glede seg over et soleklart rødgrønt flertall i DNs nye måling, selv om partiet ligger an til å gjøre et historisk dårlig valg. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

DN-måling: Suverent rødgrønt flertall

Til tross for en markant nedgang for Ap, ligger det an til et suverent flertall for de rødgrønne partiene, viser en partimåling fra Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet får 24 prosent på avisas måling, som er utført av Norstat. Det er en nedgang på 2,9 prosentpoeng.

– Dette er nok en måling som viser at flertallet i Norge ønsker en mer rettferdig politikk enn den Høyre og Frp har ført de siste åtte årene. Arbeiderpartiet går litt tilbake her, men vi ligger et sted midt på 20-tallet, og trenden har vært god de siste månedene, sier en optimistisk Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I målingen øker Senterpartiet sin oppslutning med 1,1 prosentpoeng, og partiet ligger nå på 16,1 prosent.

Samtidig fortsetter nedgangen for Høyre, som krymper med 0,4 prosentpoeng til 19,1 prosent. Venstre karrer seg over sperregrensen, med en oppgang på 0,7 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens KrF vokser med 0,2 prosentpoeng til 3,2 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Frp 10,1 prosent (-1,5) Rødt 4,6 prosent (-0,9), SV 8,6 prosent (+0,6), MDG 5,9 prosent (+1,8), andre 4,1 (+1,3).