Diskrimineringsdømt frisør møter hijabkledd kunde til debatt

Frisøren som ble dømt for å ha nektet en muslimsk kvinne som var ikledd hijab adgang til salongen, møter kvinnen til debatt i Larvik.

Debatten har fått tittelen «Hijab & Niqab – islampolitikk eller religion?» og arrangeres av Bjørn Melleby og Debattforum Larvik mandag 10. oktober, skriverØstlands-Posten.

FrisørMerete Hodne på Bryne ble i Jæren tingrett dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha nektet 24 år gamleMalika Bayan å komme inn i salongen. Hodne anket dommen fordi advokaten mente avgjørelsen var for tynn, og fordi de mener det er en prinsipiell sak de ønsker belyst skikkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Ekstremt politisk symbol»

Saken kom opp for retten etter at Hodne nektet å vedta et forelegg på 8.000 kroner for å ha nektet 24-årige Malika Bayan å komme inn i salongen. Frisøren erkjente ikke straffskyld og argumenterte med at hun anser hijaben som et «ekstremt politisk symbol» – at den gir henne angst og at hun fikk «helt hetta».

Hodne har vært politisk aktiv i Stopp Islamiseringen av Norge og iPegida. Tingretten la i dommen vekt på kommentarer som hun har skrevet på Facebook, blant annet formuleringer som «Islam er mye verre enn nazisme».

I hardt vær

Ifølge arrangør Melleby vil flere toppolitikere og kjente samfunnsdebattanter også delta i debatten. Men ifølge Østlands-Posten kan imidlertid Mellebye være i hardt vær lenge før debatten finner sted. På hans Facebook-profil fleipes det med både voldtekt og drap i forbindelse med arrangementet.

Politiet opplyser til avisen at noen av kommentarene er i gråsonen for hva som er lov å ytre. Melleby har selv lagt ut en kommentar der han tar kraftig avstand fra det som er skrevet på Facebook-siden sin.