Dette mener Miljøpartiet De Grønne (MDG)

... om asyl, innvandring, tro, kirke, eldreomsorg, utdanning og andre viktige temaer.

Asyl / innvandring: Asylpolitikken i Norge skal ikke gå på bekostning av grunnleggende menneskerettigheter. Rask saksbehandling er viktig i asylpolitikken.

Bruk av oljepenger: Vil bruke noe av oljefondet til en bred omlegging av norsk næringsliv i grønn retning. Oljefondet skal aktivt støtte en global, bærekraftig utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eldreomsorg: Et offentlig ansvar, men de offentlige institusjonene på disse områdene suppleres med private, ikke-kommersielle tilbud.

Skatt / avgifter: Vil innføre flere grønne skatter for å styre både forbrukeratferd og næringsutvikling i bærekraftig retning.

EU/EØS: Vil arbeide for å oppheve EUs datalagringsdirektiv.

Oljeboring i nord: Vil redusere utvinningstempoet med 50 % innen 2020, med sikte på å avvikle petroleumsvirksomheten fullstendig innen 20 år.

Skole/utdanning: Skolens primære mål er å formidle kunnskap, men det er viktig at elevene også lærer om sosiale verdier og ferdigheter. Skolebarn skal få plass på nærmeste barneskole og ungdomsskole.

Kirke / tro: Ikke nevnt i programmet

Kontantstøtten: Vil opprettholde kontantstøtten for barn mellom ett og tre år.

Bioteknologi: Ikke nevnt i programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidlig ultralyd: Sier nei til offentlig tilbud om eggdonasjon og ultralyd i 12. svangerskapsuke.

Miljøpartiet De Grønne (MDG)

Miljøpartiet De Grønne (MDG) skriver om seg selv at de «arbeider for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse. Vi har folkevalgte i alle de største byene i Norge, og vokser i rekordfart, både i medlemstall og på meningsmålingene.»

Ved kommunevalget i 2011ble MDG representert i alle de største byene. De er inne i 15 kommunestyrer, ett fylkesting og fire bydelsutvalg i Oslo. Ved stortingsvalget i år stiller de lister i samtlige 19 fylker.

På nett: mdg.no

Les også
Dette mener de politiske partiene