ÅPNER SEG: Toppsjef i Yahoo Marissa Mayer forteller for første gang offentlig om sitt nære forhold til Gud.

- Det er Gud, familien og så Yahoo

I sommer overrasket gravide Marissa Mayer (37) teknologiverden med å overta som administrerende direktør i Yahoo, nå overrasker hun med prioriteringene sine.

Amerikanske Marissa Mayer gikk i juli fra en toppstilling i Google til å bli administrerende direktør i internettgiganten Yahoo. Dette kom overraskende på teknologiverden blant annet fordi hun var gravid i sjette måned, samtidig som selskapet i mange år har gått i feil retning økonomisk, og dermed ble sett på som en hard nøtt å lede.


Gud først

Denne uken gjorde Mayer sitt første intervju etter overtakelsen som direktør på en kvinnekonferanse i regi av Fortune. Her ytret hun sine klare prioriteringer i livet:

- For meg er det Gud, familie og så Yahoo, i den rekkefølgen.

Mayer blir ofte omtalt som «superkvinnen» i bransjen, og allerede to uker etter fødselen av sitt første barn i september var hun tilbake i sjefsstolen på fulltid.

- Baby er enklere enn alle skulle ha det til. Jeg tror jeg har vært veldig heldig på den måten. Så dette har vært to gledelige overraskelser, barnet har vært enklere, og jobben har vært gøy, sa Mayer i intervjuet med Fortune.


Stille i mediene


På de få månedene Mayer har ledet selskapet med mer en 700 millioner brukere har aksjekursen gått opp 19 prosent. Den kristne forretningskvinnen har fokusert særlig på et godt arbeidsmiljø, og har blant annet satt i gang tiltak som gratis lunsj og telefoner til de ansatte.

- Jeg ønsker at Yahoo skal være den beste plassen å jobbe, at det skal være en fantastisk kultur her. Vi jobber hardt med å minne folk på alle mulighetene de har her, sa Mayer da hun tiltrådte i juli.

Nøkkelen til å få ting til er ifølge Mayer hensynsløs prioritering.

- Det er en av grunnene til at jeg ikke har vært snakket med pressen siden jeg startet, og etter i kveld vil jeg gå tilbake til det, avsluttet hun på kvinnekonferansen.

(Dagen)