Soldater fra islamistiske gruppen Ansar Dine står vakt når den sveitsiske misjonæren ble overlatt til sveitsiske myndigheter forrige uke.

Den bortførte Mali-misjonæren er satt fri

Islamistiske opprørere har sluppet fri den sveitsiske misjonæren som ble bortført i Mali 15. april, ifølge det sveitsiske utenriksdepartementet.

Væpnede medlemmer av den militante islamstgruppen Ansar Dine overlevert misjonæren Beatrice Stockly til sveitsiske diplomater i forrige uke, rapporterer Reuters.Før opprørere kuppet byen Timbuktu 1. april, hadde de fleste vestlige forlatt området på grunn av frykt for å bli kidnappet og overlevert til Al-Qaida-grupper. Nordafrikas gren av al-Qaida, AQIM, har de siste årene krevd Vesten for millioner av dollar i løsepenger som utbetaling av tidligere kidnappinger.

LES OGSÅ: 
Mali-misjonær bortført i Timbuktu

I god behold

Stockly hadde nektet å forlate Timbuktu som ligger 705 kilometer nordøst for hovedstaden i Mali da opprørere og islamistiske ekstremister overtok området. Da hun ble løslatt var hun i god form med tanke på omstendighetene, ifølge det sveitsiske utenriksdepartementet.

Lokale kilder anslår at om lag 300 kristne har flyktet fra nordområdene til hovedstaden Bamako dem siste måneden.

Den internasjonale straffedomstolen i Haag, uttalte tirsdag 24. april at de nå ønsker å starte etterforskning av forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser begått i Mali, deriblant drap, bortføringer og voldtekter og verneplikt for barn.


LES OGSÅ:
Flere utenlandske bistandsgivere har kuttet støtten til Mali i protest

(Compass direct news)