Politiet har sperret av området rundt huset ved Nørrebro i København der den mistenkte gjerningsmannen ble skutt og drept av dansk politi. Foto: Ola Torkelsson / TT / NTB scanpix

Den antatte gjerningsmannen i København identifisert

Den antatte gjerningsmannen i København var en 22 år gammel mann som var kjent av politiet fra gjengmiljøet, opplyser politiet.

I en pressemelding heter det at 22-åringen er født i Danmark og er kjent for politiet for en rekke kriminelle forhold, blant annet for vold og brudd på våpenloven.

Mannen var i besittelse av to pistoler da han ble skutt av politiet natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet har foreløpig ikke offentliggjort navnet til 22-åringen, men gjentar i pressemeldingen at alt tyder på at samme personen løsnet skudd både mot debattmøtet i kulturhuset Krudttønden og ved synagogen i sentrum av København.

Klokken fem natt til søndag ble politiet oppmerksomme på en mann som passet til beskrivelsene de hadde av mannen som drepte en jødisk vakt utenfor synagogen.

Da politifolkene ankom stedet, svarte mannen på politiets rop med å åpne ild. Politiet skjøt tilbake og drepte ham.

I området rundt fant politiet klær og et automatvåpen som kan knyttes til angrepet mot kulturhuset lørdag ettermiddag. Det skal den videre undersøkelser etterforskningen bringe på et rene, skriver politiet i meldingen.

Politiet foreløpig ikke kommentert meldingene om at en rekke personer er pågrepet i andre aksjoner i den danske hovedstaden søndag.

Les flere saker fra vår dekning av angrepene i København

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
– En syretest på demokratiet
Les også
Avis: – Fire menn pågrepet på kafé i KøbenhavnAngrepene i København
Les også
Erna Solberg: – Jødene har behov for beskyttelse
Les også
Oslo-politiet tar grep etter skytingen i København
Les også
Navnet på drept jødisk mann i København er frigitt
Les også
Antatt gjerningsmann i København skutt og dreptAngrepene i København