Demonstranter stormet muslimbrødrenes hovedkvarter

Over 40 per­soner ble skadd da flere tusen mot­stan­de­re av Det mus­lims­ke bror­skap støt­te sam­men med til­hen­ge­re av den isla­mis­tis­ke grup­pen i Egypts ho­ved­stad Kairo fre­dag.

Ko­lon­ner av opp­rørs­po­li­ti av­fyr­te tåre­gass­gra­na­ter mens store grup­per til­hen­ge­re av de to grup­pe­ne støt­te sam­men i ga­te­ne rundt mus­lim­brød­re­nes ho­ved­kvar­ter. Grup­per av de­mon­stran­ter kas­tet ben­sin­bom­ber og stein, iføl­ge et øyen­vit­ne.

En tje­neste­mann i helse­de­par­te­men­tet opp­lys­te til ny­hets­by­rå­et MENA at minst 40 ble skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En grup­pe menn stor­met Det mus­lims­ke bror­ska­pets ho­ved­kon­tor, og noen med­lem­mer av be­ve­gel­sen ble an­gre­pet og kon­to­rer ran­sa­ket, iføl­ge en tals­mann for or­ga­ni­sa­sjo­nen.

An­gre­pet skjed­de mens sam­men­stø­te­ne i ga­te­ne uten­for på­gikk, iføl­ge en re­pre­sen­tant for bror­ska­pet.

Inn­tren­ger­ne skal ha an­gre­pet kvin­ner som hadde et ar­ran­ge­ment på kon­to­ret i an­led­ning mors­da­gen. Kvin­ne­ne var blitt tvun­get inn på et toa­lett før inn­tren­ger­ne ødela kon­to­ret de be­fant seg på.

Tors­dag sa en tals­mann for bror­ska­pet at be­ve­gel­sen var for­be­redt på at noen ville an­gri­pe ho­ved­kvar­te­ret, og at man ville for­sva­re seg.

Det var også pro­tes­ter mot Det mus­lims­ke bror­ska­pet i Alex­and­ria, Egypts nest størs­te by, og i pre­si­dent Mo­ha­med Mur­sis hjem­pro­vins Sharqia, iføl­ge stat­lig fjern­syn. (©NTB)