Sp-leder Liv Signe Navarsete sier det er uaktuelt for partiet å sitte i en regjering som forbereder EU-medlemskap.

- De rødgrønne er eneste garanti mot EU-medlemskap

Sp-leder liv Signe Navarsete er bekymret for demokratiets levekår i EU etter helgens valg til EU-parlamentet. - De rødgrønne er den eneste garantisten mot norsk medlemskap, sier hun.

Det er fortsatt lenge til valget, og om de rødgrønne skulle klare å beholde flertallet for fire nye år, skal det likevel forhandles om regjeringsplattform.

Likevel er én sak avklart før den i det hele tatt kommer på bordet.

Debatt:Hva tror du? Er rødgrønn regjering bedre garantist mot EU-medlemsskap enn borgerlig regjering?
- Senterpartiet sitter ikke i en regjering som forbereder EU-medlemskap, sier Navarsete til NTB.
Foranledningen er bekymring for demokratiets levekår i EU etter den historisk svake deltakelsen på 43 prosent i valget til EU-parlamentet. Valgresultatet ga vind i seilene for høyresiden i Europa, men mer opptatt er Navarsete av at mange ytterliggående partier ser ut til å få fotfeste i EU-parlamentet.
- Slik det politiske landsskapet i Norge er i dag, hvor vi vet at Arbeiderpartiet og Høyre er for medlemskap og hvor Fremskrittspartiet og Venstre sannsynligvis vil falle ned på et ja, er et rødgrønt alternativ den eneste garantisten for at Norge fortsetter utenfor, sier Navarsete
- Vi skal fortsette å ha en aktiv europapolitikk, og delta i et europeisk samarbeid, men det skal ikke skje som medlemmer av EU, legger hun til. (NTB)