Sjefsredaktør Finn Jarle Sæle i avisen Norge IDAG betrakter oppslag i egen avis.

- De litt mer uvørne er med oss

Selv ikke Finn Jarle Sæle hadde ventet et opplag på over 10.000 etter 10 år. Og han leser fortsatt Odd Sverre Hoves artikler med interesse.

I prinsippet har Norge IDAG deadline på fredager, men i praksis hender det at redaksjonens medarbeidere er i sving til både to og tre mandag morgen før avisen går i trykken noen timer senere. Deretter ankommer den i posten til de drøyt 10.000 abonnentene utover i uken. Selv ikke Finn Jarle Sæle hadde trodd at det skulle gå så bra da han kort tid etter å ha måttet gå fra Dagen startet den nye avisen. Nå forteller han entusiastisk om 2.500 aksjonærer, og om en mann som for noen måneder siden kjøpte aksjer for 450.000 kroner på en gang.

Doblet opplag


I disse dager er det ti år siden den aller første utgaven av Norge IDAG så dagens lys. Mange trodde avisen ville bli en parentes eller dø ut fort, og i den nyeste utgaven skriver Anita Apelthun Sæle om hvordan drømmen var fem millioner i akskjekapital og 5.000 abonnenter. Nå er begge disse tallene doblet, aksjekapitalen er oppe i 9,7 millioner kroner.

- Hvor stort opplag trenger du for å sette dagsorden? spør redaktøren retorisk. Så viser han til at Dag og Tid gjør nettopp det stadig vekk, med mellom 5.000 og 6.000 abonnenter.

- Og som kristen avis har vi større åpninger fordi viktige dimensjoner i landets største folkebevegelse blir utelatt.
Så kommer parolene på løpende bånd.

- Landets sterkeste folkebevegelse kan ingen ting gjøre mens et par tusen homofile kan skrive nye lover, konstaterer han. Og fastslår ettertrykkelig at kristne fremdeles kan spille en sentral rolle i samfunnsdebatten.

Les mer i stor sak i dagens papirutgave av DagenMagazinet.