Dark Room-siktet politimann dimittert

Politimannen som er siktet i forbindelse med Dark Room-aksjonen er dimittert etter avhør. Politimannens sønn er pågrepet og skal fremstilles for fengsling mandag.

– Vi har gjort beslag hjemme hos siktede, slik at vi ikke oppfatter at det er noen bevisforspillelsesfare, sier opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt tilVG.

Sønnen skal ha vært sentral i nettverket som har delt overgrepsmateriale på nett, skriverBergens Tidende. Han blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Etter det avisen får opplyst, dukket politimannens navn opp under etterforskningen av sønnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hardt slag

Eskeland opplyser til VG at avhøret av politimannen fant sted på politihuset i Bergen og ble avsluttet ved 20-tiden søndag. Forsvareren hans sier mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

– Det er vanskelig å ta stilling til det spørsmålet så lenge han og vi ikke er blitt forelagt hvilke konkrete straffbare forhold han angivelig har utført, sier forsvarer Vegard Austgulen til Bergens Tidende. Han sier politimannen opplever siktelsen som et hardt slag.

– Han sier at han ikke forstår hvorfor han er siktet. Det er for det første belastende å bli assosiert med en så stygg sak som den politiet fortalte om i dag. For det andre er det belastende å ha en slik siktelse hengende over seg på grunn av det arbeidet han har, sier Austgulen.

Begrenset

Siktelsen mot politimannen skal være knyttet opp mot materiale som seksualiserer barn.

Politiet har opplyst at politimannen har hatt en svært begrenset tilknytning til nettverket som er avslørt. Det er ingen holdepunkter for at mannen har begått straffbare handlinger i tjeneste. Spesialenheten for politisaker er derfor ikke varslet. Av habilitetshensyn etterforskes saken av politiet i Sør-Vest. (©NTB)