Salmedikter Eyvind Skeie sier at han ser på det som en spennende kreativ utforming å finne et språk som kan dekke det behovet som har blitt etterlyst, om muligheten for å skrive homosalmer.

Danskene lager homosalmer

Den norske salmedikteren Eyvind Skeie tror det hadde vært en spennende oppgave å skrive bryllupssalmer for homofile vielser. 

 Danmark har nylig innført vielser av homofile i kirken. Kirkeansatte ser nå på utfordringene når det kommer til det å velge bryllupssalmer for anledningen. En av Danmarks mest populære sbryllupssalme kalles «I blev skapbt som mand og kvinde».Nå har flere salmediktere skrevet sine forslag til nye salmer til homoseksuelle brudepar.
- Ikke aktuelt
Vidar Kristensen er prosjektleder for Den norske kirkes arbeid med ny salmebok. Han påpeker ovenfor NRK at egne salmer for likekjønnede par ikke er noen aktuell problemstilling før Den norske kirke evenetuelt har vedtatt en liturgi for vielse av homofile.
- En spennende idé Salmedikter Eyvind Skeie sier til NRK at han ser på det som en spennende kreativ utforming å finne et språk som kan dekke det behovet som har blitt etterlyst. Han mener dette språket finnes, og understreker at salmene skal gi livstolkning.


(Dagen)