Danske bønder vil dyrke cannabis

Den danske landbruksorganisasjonen Landbruk & Fødevarer vil at regjeringen skal tillate dyrking av cannabis for medisinsk bruk, skriver Politiken.

Nylig har et politisk flertall besluttet å sette i gang et forsøksprosjekt med cannabis som smertelindrende medisin for om lag 1.500 kronisk syke pasienter i Danmark. I den sammenheng mener organisasjonen Landbruk & Fødevarer at planten bør dyrkes i Danmark.

– Vi vil gjerne dyrke cannabis under kontrollerte forhold og levere plantene til medisinsk bruk, sier viseformann Lars Hvidtfeldt tilavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nederland er ett av få land hvor det er statskontrollert produksjon av cannabis til medisinsk bruk. Stor etterspørsel fra en rekke land kan gjøre det vanskelig for Danmark å få importert nok cannabis fra Nederland til de 1.500 pasientene, skriver Politiken. Landbruket mener derfor det vil være en god løsning å åpne opp for dansk produksjon.

En slik eventuell avtale vil ligge utenfor avtalen om medisinsk cannabis, og det vil eventuelt måtte opprettes en spesiell myndighet for dette formålet, påpeker avisen.

-----