Kaotisk på Rødby stasjon i Danmark da flyktningene som har sittet om bord i toget siden tirsdag plutselig forlot området. Politiet som tidligere har stått rundt var borte. Flyktningene, mange av dem fra Syria, ble kjørt videre av privatpersoner som stilte med biler. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Dansk politi lar flyktninger reise videre

400 flyktninger som natt til torsdag ble holdt på en skole i Rødbyhavn i Danmark, får ifølge dansk TV 2 lov til å reise videre gjennom landet.

Sent onsdag kveld fikk også rundt 240 flyktninger og migranter som hadde oppholdt seg på et tog i Rødbyhavn, lov til å forlate toget. Mange av dem har sagt at de ønsker å reise til Sverige.

Toget har blitt holdt tilbake siden tirsdag kveld, og mange av menneskene om bord nektet å gå av fordi de ikke ville bli registrert som flyktning i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kaos

Onsdag kveld hersket det fullstendig kaos da menneskene strømmet ut av toget. Mange virret tydelig slitne og forvirrede rundt i gatene i den danske havnebyen, der en rekke frivillige forsøkte å skape orden i rekkene og lose flyktningene inn i privatbiler.

– Jeg vil til Norge, der kona mi er, sa den syriske flyktningen Kosay Rashed fra Syria til NTB.

Reisen til Europa har vart i 20 dager.

– Reisen har vært forferdelig, nå vil vi komme fram, sier Rashed som hadde vært et døgn på toget da plutselig alle besluttet å gå av.

Kan ikke holdes tilbake

Natt til torsdag ble tre personer pågrepet og mistenkt for menneskesmugling på Øresundsbroen, ifølge Svensk politi.

Dansk politi kan ikke forhindre at flyktninger og migranter som ikke vil registreres i Danmark drar til Sverige, opplyste den danske rikspolitisjefen Jens Henrik Højbjerg.

– Vi har i utlendingsloven hjemmel til å holde tilbake folk i tre døgn. Når den tiden utløper kan vi ikke forhindre dem i å reise til et annet land, sa Højbjerg.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen kom det rundt 3.000 flyktninger til Danmark fra søndag til onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Gir bort dagslønn til syriske flyktninger
Les også
Mann tatt for å ha hjulpet fem asylsøkere til Sverige
Les også
Flyktninger får ikke overnatte i moskéer
Les også
Stort behov for flyktningguiderFlyktninger fra Syria
Les også
La de små barn komme til meg