Dansk avis: Listhaug er strengest i klassen

Frp-statsråd Sylvi Listhaug (Frp) er i Danmark for å hente inspirasjon til arbeidet med å omskape norsk integreringspolitikk. Men hun er allerede strengest i klassen, ifølge Politiken.

– Utlendingsminister Inger Støjberg (V) har funnet sin nordiske overmann på regjeringsnivå når det gjelder innstramminger på asylområdet, skriver den danske storavisen fredag.

Politiken viser konkret til forslaget som åpner for at asylsøkere i en krisesituasjon kan stanses og bortvises ved grensen til et nordisk naboland. En slik nødparagraf er ikke aktuell i Danmark, ifølge Støjberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overfor NTB legger ikke Sylvi Listhaug skjul på at den danske asyl- og innvandringspolitikken er til stor inspirasjon for henne. Men at det foregår en konkurranse i strenghet vil hun ikke gå med på.

– Jeg vil si det foregår en realitetsorientering i flere nordiske land. Vi må ta innover oss at vi er attraktive og rike land med gode velferdsordninger, noe som gjør at veldig mange vil komme hit, sier hun.

Listhaug sier hun også vil reise til Sverige for å hente inspirasjon til den forestående integreringsmeldingen som kommer i første halvdel av mai.

– Men når det gjelder asylpolitikk har vi ikke så mye å lære av Sverige, sier hun.