Dagfinn viktigere enn regjeringen for Jens

Statsminister Jens Stoltenberg forlot den ukentlige regjeringskonferansen torsdag ettermiddag for å være med på avskjedsmarkeringen til Dagfinn Høybråten i Stortinget.

- Vi har satt re­gje­rings­kon­fe­ran­sen på pause slik at jeg kunne være med her, sa Stol­ten­berg i sin hu­mo­ris­tis­ke og per­son­li­ge hil­sen til Høy­brå­ten. Den tid­li­ge­re KrF-le­de­ren for­la­ter norsk po­li­tikk 1. mars for å bli ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­disk Mi­nis­ter­råd i Kø­ben­havn.

Les også: Laila Dåvøy over­tar som femte vise­pre­si­dent etter Høy­brå­ten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var KrFs grup­pe på Stor­tin­get som in­vi­ter­te til av­skjeds­fest for Høy­brå­ten i Stor­tin­gets kjel­ler­stue tors­dag etter­mid­dag. Re­pre­sen­tan­ter fra alle de po­li­tis­ke par­ti­ene på Stor­tin­get var til stede og ville gi ham noen god­ord på veien til Dan­mark.

Blant de som fylte lo­ka­let var stats­rå­de­ne Rig­mor Aas­rud og Bård Ve­gard Sol­hjell, le­de­ren i uten­riks- og fore­svars­ko­mi­te­en Ine Marie Erik­sen Sørei­de og stor­tings­pre­si­dent Marit Ny­bakk.

Vil savne deg!

Høy­brå­tens etter­føl­ger som parti­le­der, Knut Arild Ha­rei­de, sa at par­ti­et er stolt av den inn­sat­sen han har gjort og at de vil savne ham. Ha­rei­de på­pek­te at han per­son­lig vil savne ham som en av sine vik­tigs­te råd­gi­ve­re.

Stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg sa at han var vel­dig glad for å være til stede på av­skjeds­mar­ke­rin­gen til Høy­brå­ten, selv om han egent­lig ikke har tid.

- Det er et ut­trykk for den re­spek­ten jeg føler for deg, Dag­finn. Det er ve­mo­dig å takke deg for mange års sam­ar­beid.

Morsk og mørk

- Jeg har lest noen kri­tis­ke om­ta­ler av deg der du blir be­skre­vet som en morsk og mørk mann. Jeg kjen­ner deg ikke sånn. Jeg kjen­ner deg som et varmt men­nes­ke med humør, med evne til på hånd­te­re men­nes­ker og til å lage kom­pro­mis­ser, sa Stol­ten­berg.

Han la til at den Dag­finn han er blitt kjent med er en god venn, en ka­me­rat, en per­son som jeg all­tid har sam­ar­bei­det godt med.

Stats­mi­nis­te­ren på­pek­te at Høy­brå­ten også kan være for­fer­de­lig plag­som, ond­skaps­full og gren­sen­de til mot­by­de­lig. Det er når de møtes i de­bat­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg har fryk­tet deg i de­bat­ter. Det er utro­lig hvor hyg­ge­lig du kan være før de­bat­ten men så star­ter de­bat­ten og da bare hug­ger du til og ser mine svak­he­ter. Sånn sett var jeg vel­dig for å få sendt deg ut av lan­det, sa Jens Stol­ten­berg.

(Dagen)