Dagen har lagt inn bud på Vivo-kjeden

– For oss er det viktig at visjonen bak den kristne bokhandlerkjeden videreføres, sier konsernsjef Geir Morten Nilsen i Mediehuset Dagen.

Det kan giganten Norli Libris sette en stopper for.

– Vi er interessert i nye butikker, så vi vurderer gjerne de som eventuelt blir til salgs, sa Norli Libris-sjef John Thomasgaard til nettstedet Bok 365 i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fredag klokka 13:00 gikk fristen ut for å legge inn bud på Vivo. 15 ulike aktører har meldt sin interesse for å ta over den kristne bokhandlerkjeden.

Mediehuset Dagen har blitt invitert inn i ulike eierkonstellasjoner, men har takket nei.

– Å gjøre kristen litteratur tilgjengelig for barn og voksne er utrolig viktig. Men hvis vi skal gjøre dette, må vi følge våre egne ideer og strategier. Derfor er det ikke aktuelt å bli en del av en konstellasjon av flere eiere, sier Nilsen.

Han er likevel trygg på at det fins eierkonstellasjoner som vil videreføre visjonen bak Vivo.

– Om det ikke blir oss, tror jeg det blir noen som vil gjøre det, sier han.

Mange er interessert

Dagen kjenner til at flere aktører har jobbet med ulike samarbeid for å videreføre butikkene. Blant dem er Hermon forlag.

– Om vi skulle være med i en redningsaksjon blir det ikke alene, sa forlagssjef Svein Andersen tidligere denne uken.

De fleste av de 21 Vivo-butikkene i landet har vært stengt etter at det mandag 2. mai ble kjent at Vivo-kjeden ville gå til skifteretten. Konkursen ble formelt åpnet et par dager senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen få butikker har imidlertid holdt det gående fordi de har andre majoritetseiere enn Vivo-kjeden. Blant dem er Vivo-bokhandlene i Lyngdal og Mandal.

Budkrig

Nilsen er ikke sikker på at bostyrer vil takke ja til tilbudet fra Dagen.

– Jeg tviler på at vi har det største budet inne, men avgjørelsen er helt opp til dem. Det viktigste for oss er at det fortsatt kommer til å selges kristen litteratur til voksne og barn, sier Nilsen.

Han tror hovedvekten av salg vil foregå på nett i fremtiden, men at fysiske butikker fortsatt vil være viktige.

Fredag kveld blir det kjent hvem som tar over Vivo-kjeden.