Clinton leder, men dødt løp Florida

Demokraten Hillary Clinton har overtatt ledelsen i presidentvalget i USA, viser de siste prognosene fra CNN. I Florida er det helt dødt løp.

*Les flere nyheter om presidentvalget i USA

CNNs siste prognose gir Clinton 68 valgmenn, mens Trump ser ut til å ha sikret seg 48. Det trengs 270 valgmenn for å vinne valget

Artikkelen fortsetter under annonsen.

CBS News gir i sine prognoser også Clinton 68 valgmenn, men mener Trump har sikret seg 57.

Rundt 20 millioner stemmer er talt opp, men i flere av de viktige vippestatene er det så lite som skiller de to kandidatene at CNN ikke tør å spå noen vinner.

Flest til Clinton

Hillary Clinton har vunnet åtte delstater, mens Donald Trump har vunnet seks, ifølge CNNs prognoser.

Blant statene Clinton har vunnet, er store stater som Illinois med 20 valgmenn og New Jersey med 14. I tillegg seirer hun i Massachusetts, Maryland, Rhode Island, Delaware og hovedstadsområdet Washington D.C, med til sammen 31 valgmenn.

Trump på sin side har som ventet tatt statene Oklahoma, Tennessee og Mississippi, med til sammen 24 valgmenn.

Dødt løp i Florida

I Florida, som er den kanskje viktigste vippestaten, byttet de to på å lede gjennom opptellingen. Da 88 prosent av stemmene var talt opp, ledet Trump knapt med 48,6 prosent mot Clintons 48,4 prosent.

I de viktige vippestatene Georgia, Virginia, North Carolina og Ohio, der til sammen 62 valgmenn skal fordeles, tør ikke CNN å spå noen vinner ennå.