Ben Carson har gjort seg upopulær blant muslimer etter uttalelsene om at USA ikke kan ha en muslimsk president. Foto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix

Carson: – Muslimer er uskikket til å være president

Den republikanske presidentkandidaten Ben Carson hevder at USA ikke kan ha en muslimsk president fordi islam ikke er forenlig med amerikanske verdier.

Carson kom med den kontroversielle uttalelsen i et intervju med NBC.

– Jeg ville ikke forsvart at vi velger en muslim til å styre dette landet. Jeg ville absolutt ikke vært enig i det, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og den tidligere nevrokirurgen, som selv er kristen, fikk umiddelbart kritikk fra USAs største muslimske borgerrettsgruppe, Council on American-Islamic Relations. Organisasjonen mener uttalelsen diskvalifiserer Carson fra kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

– Det er over streken, og han burde trekke seg, sier talsmann Ibrahim Hooper.

Senere søndag kveld kom en av Carsons valgkampmedarbeidere med en uttalelse der han sa at Carson har en sterk tro på den konstitusjonelle retten til religiøs frihet, men at «han tror det amerikanske folket er langt fra klar til å akseptere en muslimsk president i vårt jødisk-kristne samfunn».

I de siste målingene har eiendomsmogulen Donald Trump fortsatt størst støtte blant de republikanske presidentkandidatene. Carson er nummer tre på målingene, hårfint bak Carly Fiorina.

Les også
Overlevde abort, talte til kongressenPlanned Parenthood
Les også
Katolikker kjemper om å slå Hillary
Les også
Trump lover å ikke stille som uavhengig kandidat
Les også
Trump i tet som republikanernes presidentkandidat