Carl I. Hagen vil ha innvandringsdepartement

Krever et ty­de­lig Frp-stem­pel på norsk inn­vand­rings­po­li­tikk.

Carl I. Hagen og sen­tra­le Frp-ere kre­ver et ty­de­lig Frp-stem­pel på norsk inn­vand­rings­po­li­tikk, og vil ha et eget inn­vand­rings- og in­te­gre­rings­de­par­te­ment.

- Drøm­men er å samle alt som har med inn­vand­rings- og in­te­gre­rings­po­li­tik­ken, som i dag er for­delt på flere de­par­te­men­ter, i et nytt inn­vand­rings- og in­te­gre­rings­de­par­te­ment, sier Frps inn­vand­rings­po­li­tis­ke tals­mann, Mor­ten Ørsal Jo­han­sen tilDags­avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han gjør det klart at inn­vand­rings­po­li­tik­ken vil bli et kjerne­punkt for Frp både i valg­kam­pen og i even­tu­el­le re­gje­rings­for­hand­lin­ger.

Får de gjen­nom­slag, blir neste steg å jobbe for å sikre seg kon­trol­len over et nytt de­par­te­ment. Det mener tid­li­ge­re parti­le­der Carl I. Hagen er helt av­gjø­ren­de.

- En ny inn­vand­rings­po­li­tikk står høyt oppe på krav­lis­ten, og et eget Inn­vand­rings- og in­te­gre­rings­de­par­te­ment er en god idé, sier Hagen.

Siv Jen­sen vil ikke gi et klart svar på hva hun synes om ideen drøyt 100 dager før val­get.

- Det har kom­met mange inn­spill på stats­råds­pos­ter og de­par­te­ments­struk­tu­rer. Men det vik­tigs­te er løs­nin­ge­ne, ikke stats­råds­pos­ter, sier Jen­sen.

Frp vars­ler om­fat­ten­de inn­stram­ming der­som de får kon­troll over inn­vand­rings­po­li­tik­ken. I pro­gram­met heter det at det er «etisk ufor­svar­lig å ikke stram­me inn denne inn­vand­rin­gen for å fore­byg­ge kon­flik­ter i det nors­ke sam­fun­net».