Byrådet i Oslo åpner for å rive Høyblokka

- Å hind­re at det nye re­gje­rings­kvar­ta­let blir en folke­tom fest­ning er vik­ti­ge­re enn å be­va­re Høy­blok­ka, sier by­ut­vik­lings­by­råd Bård Folke Fred­rik­sen.

By­rå­det i Oslo åpner for å rive Høy­blok­ka i re­gje­rings­kvar­ta­let, i strid med an­be­fa­lin­gen fra Plan- og byg­nings­eta­ten.

- Å hind­re at det nye re­gje­rings­kvar­ta­let blir en folke­tom fest­ning er vik­ti­ge­re enn å be­va­re Høy­blok­ka, sier by­ut­vik­lings­by­råd Bård Folke Fred­rik­sen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tors­dag avgir han Oslo kom­mu­nes of­fi­si­el­le hø­rings­ut­ta­lel­se i saken.

I hø­rings­ut­ta­lel­sen går by­rå­det inn for det så­kal­te øst-al­ter­na­ti­vet. Her er hele kom­plek­set sam­let mel­lom Møl­ler­gata og Akers­gata. Det er i tråd med Plan- og byg­nings­eta­tens an­be­fa­ling.

Man selv om byg­nings­eta­ten leg­ger stor vekt på at Høy­blok­ka må be­va­res, er by­rå­det vil­lig til å ofre den 17 eta­sjer høye byg­nin­gen fra 1958 i kom­mu­nens en­de­li­ge ut­ta­lel­se til sta­ten.

- Oslo kom­mu­ne be­va­rer gjer­ne Høy­blok­ka hvis den kan for­enes med Al­ter­na­tiv Øst. Det betyr at Akers­gata må kunne gjen­åp­nes for tra­fikk, og at vi har tra­fikk gjen­nom Møl­ler­gata og i Ring 1, sier Fred­rik­sen.

Les også
Flertall for å rive Høyblokka