Bygninger raste sammen i Philadelphia

Branmannskaper begynte å grave i ruinene med bare hendene.

Tolv per­soner er skadd, mens to frem­de­les kan være fan­get i rui­ne­ne etter en byg­nings­kol­laps i Phi­ladel­phia i USA ons­dag.

Brann­mann­ska­per be­gyn­te å grave med bare hen­der i rui­ne­ne av to bygg som raste sam­men like i nær­he­ten av sen­tral­sta­sjo­nen i Phi­ladel­phia, som lig­ger i del­sta­ten Penn­syl­va­nia. Et po­pu­lært mu­se­um lig­ger også like i nær­he­ten av ulyk­kes­ste­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tolv per­soner er brakt til syke­hus med let­te­re ska­der, mens det fort­satt fryk­tes at to per­soner be­fin­ner seg inne i rui­ne­ne, sier en tals­mann for brann­ve­se­net til avisaPhi­ladel­phia In­qui­rer.

Mark Newell ble vitne til hen­del­sen. Han sier at det hør­tes ut «som et gods­tog» da byg­nin­ge­ne falt sam­men, og at det umid­del­bart ble klart at folk var fan­get i rui­ne­ne.

- Man kunne høre stønn, sier Newell til Phi­ladel­phia In­qui­rer.

I den ene byg­nin­gen lå det en Fre­tex-bu­tikk. I den andre byg­nin­gen lå det en stengt bu­tikk i førs­te eta­sje og lei­lig­he­ter høy­ere oppe. Ulyk­ken skjed­de mens riv­nings­ar­beid var i gang i den ene byg­nin­gen, opp­ly­ser brann­ve­se­net.

En po­liti­tals­kvin­ne sier det ikke var noen eks­plo­sjon på ste­det. Hun be­skri­ver kol­lap­sen som en «ar­beids­ulyk­ke».

- Du ville ha sett store meng­der støv i lufta hvis det var en eks­plo­sjon, for­kla­rer tals­kvin­nen.

Etter ulyk­ken måtte po­li­ti­et be til­skue­re og fjern­syns­he­li­kopt­re om å fjer­ne seg fra ste­det, slik at mann­ska­pe­ne kunne lytte etter tegn på liv.