Grete Lien Metlid holder pressebrief på politihuset fredag formiddag om funnet av en død kvinne ved Bispekaia i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bulgarsk kvinne drept i Oslo

En 28 år gammel bulgarsk kvinne som ble funnet død i Bjørvika i Oslo sentrum torsdag, ble drept av en eller flere ukjente gjerningspersoner. Kvinnen ble sist sett onsdag.

– Kvinnen tilhørte prostitusjonsmiljøet i Oslo, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikts seksjon for volds- og seksualforbrytelser på en pressekonferanse fredag formiddag.

Familien til kvinnen,Galina Sandeva, er varslet om drapet, som politiet omtaler som brutalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bekjente av kvinnen, en venninne og en annen person, var bekymret for henne. Under letingen etter kvinnen fant de henne død i en bil på kaia, sa Metlid.

Politiet fikk melding om funnet klokken 17.19 torsdag ettermiddag.

Utvilsomt drap

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen er drept, men Metlid sier det ikke er tvil om at dette er en drapssak.

– Obduksjonen er påbegynt og gjennomføres i dag, sa Metlid.

Sandeva ble funnet i sin egen bil, en blå Ford Fiesta med bulgarske skilter. Ifølge politiet ble denne bilen brukt i forbindelse med prostitusjonsvirksomheten.

Metlid sier de har valgt å gå ut med navn, bilde og detaljer om 28-åringens prostitusjonsvirksomhet i håp om å få inn tips i saken.

– Dette er et brutalt drap på en ung kvinne. Vi håper da noen er villige til å gå ut med opplysninger i saken, sier Metlid.

Sandeva solgte seksuelle tjenester i Kongens gate ved Festningsbroen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen kjente trusler

Politiet kjente til Sandeva i forbindelse med at hun tilhørte hovedstadens prostitusjonsmiljø, og har flere ganger vært i kontakt med henne.

– Men vi har ingen opplysninger om at hun skal ha vært utsatt for vold eller trusler, sier Metlid.

Sist Sandeva ble sett var onsdag ved 20.30-tiden ved parkeringen på Stena Lines terminal i Oslo.

Metlid ba under pressekonferansen alle som har oppholdt seg i området i tiden før drapet, om å kontakte politiet.