Brudesalong inviterer kunder til samlivskurs

Når gifteklare kvinner kommer til Agape brudesalong i Stavanger for å finne en vakker kjole, får de samtidig tilbud om å være med på samlivskurs.

- Vi tipser våre kunder om dette fordi vi unner alle å få oppleve et langt og godt ekteskap. Det kan være både opp- og nedturer i et forhold, og derfor er det viktig å prioritere et samlivskurs, forteller Tove-Rudi Tobiassen til Dagen.

IMI Kirkens samlivskurs

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun er daglig leder for Agape Norge AS i Stavanger, og har hvert år mellom 600 og 800 kunder. Tobiassen ønsker å bidra til at det kommende ekteskapet skal vare hele livet.

Derfor anbefaler hun sine kunder å bli med på samlivskurset «7 kvelder om å være 2» i regi av IMI Kirken. Der får de undervisning i hvordan de kan bygge et sterkt fundament for samlivet, kommunikasjon, konflikthåndtering, tilgivelse, forholdet til foreldre og svigerforeldre, et godt sexliv og kjærlighet i praksis.

Informasjon i katalog

- Jeg har selv vokst opp med foreldre som har vist betydningen av å ta vare på hverandre. Og etter snart 30 år med egen erfaring, med samme mann, så unner jeg alle å få oppleve et godt ekteskap. Jeg er ellers oppdratt til å fikse det som går i stykker, og ikke droppe - eller hive - det fra meg, sier Tove-Rudi Tobiassen.

Hun legger ikke skjul på at det ofte blir snakket om samlivskurset på deres brudesalong. Flere av de ansatte i butikken har selv gått et slikt kurs, og anbefaler det videre til kundene.

- Det er viktig at vi tipser om dette, og så kan de lese mer om kurset i vår katalog, forteller Tobiassen.

Der er det satt av en hel side til å informere om IMI Kirkens samlivskurs, som blir arrangert i lokalene til Clarion Hotel i Stavanger.

Viktig verktøy

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Daglig leder i Agape er imponert over hvor populært dette samlivskurset er blitt. Det var opprinnelig satt opp plass til 30 par, et antall som ble fort sprengt ved begge de to første kursene. Og i kveld starter et nytt kurs med omkring 35 par.

- Mange tror at dette er et tilbud til de som sliter i ekteskapet, mens det i virkeligheten er tenkt som forebygging, og kan være til hjelp hvis vanskeligheter oppstår i samlivet, fremholder hun.

- Hvorfor er det viktig å sette av tid til å gå på slike kurs?

- For det første så får du med dette hele sju spennende og meningsfylte «dater» med din kjære. Samlivskurs er uten tvil et viktig verktøy til å få det bra i ekteskapet. Her får deltakerne opplæring i enkle grep, blant annet at man ikke skal bli fortvilet om kvinner og menn tenker ulikt, og har forskjellige behov. Målet i et ekteskap er ikke å endre han eller henne, men at ekteparet skal være bevisst på at de skal utfylle hverandre, svarer Tove-Rudi Tobiassen.

Etterelske hverandre

Hun viser til at foredragsholderne på samlivskurset er erfarne ektepar, som bruker seg selv og egne erfaringer som eksempler på en glimrende måte. Ikke minst er det avgjørende at to forskjellige mennesker kan kommunisere godt sammen.

- Det er viktig at man er bevisst på at når man gifter seg, så er det med tanke på resten av livet. Dette skjer ikke uten jobbing. Det kan for eksempel være vanskelig for mange når den første forelskelsen forsvinner - men da skal man etterelske hverandre, understreker Tobiassen.

Hun forteller at kundene reagerer bare positivt på at brudesalongen gir tilbud om samlivskurs.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er få som har tenkt på denne muligheten, og det er en ny måte å prioritere på. Men mange er glade for å gå på samlivskurs, og jeg får ikke minst god respons fra mødre som har fulgt sine døtre hit, sier Tove-Rudi Tobiassen. DAGEN

Samlivskurs

IMI Kirken i Stavanger har hatt flere samlivskurs, og starter et nytt i kveld med omkring 35 par

Kursene blir arrangert på Clarion Hotel og går over sju kvelder

Agape brudesalong inviterer sine kunder til å være med på samlivskurset

De får god respons fra sine kunder

Les også
Miss World: - Sex er for ekteskapet