Brøt portforbudet - uroen fortsetter i Egypt

Til­hen­ge­re av Egypts styr­te­de pre­si­dent Mo­ha­med Mursi tros­set natt til tors­dag port­for­bu­det flere ste­der og det kom til nye vol­de­li­ge sam­men­støt. 17 kirker er angrepet siste døgn.

Iføl­ge Det mus­lims­ke bror­skap var mange ute i ga­te­ne i Egypts nest størs­te by Alex­and­ria, og også i to andre pro­vin­ser kom det til sam­men­støt mel­lom til­hen­ge­re og mot­stan­de­re av lan­dets styr­te­de pre­si­dent.

Iføl­ge den stat­li­ge avi­sen Al-Ah­ram og den uav­hen­gi­ge avi­sen Al-Mas­ry Al-Youm an­grep Mur­si-til­hen­ge­re po­liti­sta­sjo­ner flere ste­der i løpet av nat­ten, til tross for det må­neds­lan­ge port­for­bu­det som ble inn­ført ons­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge det stat­li­ge ny­hets­by­rå­et MENA var tu­sen­vis av Mur­si-til­hen­ge­re sam­let uten­for en moské i Kairo i mor­gen­ti­me­ne tors­dag.

17 kir­ker er også an­gre­pet av isla­mis­ter det siste døg­net, opp­ly­ser en tals­mann for den ka­tols­ke kir­ken i lan­det.

- Bibelselskapets bokhandel og flere kirker påtent

278 men­nes­ker ble iføl­ge helse­per­so­nell drept og over 2.000 ble såret i sam­men­stø­te­ne som fulg­te da sik­ker­hets­styr­ker i mor­gen­ti­me­ne ons­dag slo til mot de­mon­stran­ter i sen­trum av Kairo.

En tals­mann for Det mus­lims­ke bror­skap, Ahmed Aref, hev­der at rundt 2.600 men­nes­ker ble drept ons­dag.

Stats­mi­nis­ter Hazem Be­blawy, som ble inn­satt av de mi­li­tæ­re etter kup­pet 3. juli, hev­det i en fjern­syns­tale at ons­da­gens ak­sjon mot de­mon­stran­te­ne var tvin­gen­de nød­ven­dig for sørge for egyp­ter­nes sik­ker­het og sjele­fred.

(©NTB)

Les også
Bibelselskapets bokbutikk i Egypt påtent