Donald Trump er Republikanernes antatte kandidat til høstens presidentvalg. Foto: Nancy Wiechec / Reuters / NTB scanpix

Britisk 19-åring ville drepe Trump

En ung britisk mann er siktet for voldsbruk etter å ha prøvd å rive til seg et politivåpen på et valgkampmøte, angivelig for å drepe Donald Trump.

Hendelsen fant sted i Las Vegas lørdag, der 19 år gamle Michael Sandford forsøkte å ta våpenet fra en politimann.

Han ble raskt overmannet av andre politifolk på Trumps valgkampmøte. Etter pågripelsen sa Sandford at han hadde kjørt fra California til Las Vegas «for å drepe Trump». Dagen i forveien hadde han vært på en skytebane for å lære å skyte, siden han aldri før hadde avfyrt et våpen, forklarte han til livvakttjenesten Secret Service.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Forberedt på å dø

– Han innrømmet at han trolig bare ville klart å avfyre ett eller to skudd og sa han var overbevist om at han ville blir skutt og drept av politiet i forbindelse med drapsforsøket, heter det i dokumenter som er overlevert til retten.

I tillegg skal 19-åringen ha kjøpt billetter til et senere valgmøte i Phoenix, i tilfelle han ikke skulle klare å gjennomføre planen sin i Las Vegas.

Sandford skal ha prøvd å stjele politimannens våpen fordi han mente det var slik han enklest kunne skaffe seg et våpen for å drepe Trump. Hvis han ble løslatt i morgen, ville han prøvd seg på nytt, har 19-åringen angivelig sagt.

Sikkerhetsfolk

Planen om å drepe Trump skal Sandford ha klekket ut allerede for ett år siden. Nå hadde han angivelig selvtillit nok til å prøve å sette planen ut i livet.

19-åringen fremstilles for fengsling mandag, siktet for å ha begått en voldshandling på et kontrollert område. Han risikerer over ti års fengsel når han blir stilt for retten.

Trump beskyttes, i likhet med andre amerikanske presidentkandidater, av livvakter fra Secret Service. I tillegg har han sine egne sikkerhetsfolk, som flere ganger er blitt anklaget for unødvendig voldsbruk når de har fjernet folk fra Trumps valgkampmøter.

Tonen i den amerikanske valgkampen har i år vært uvanlig krass. Mens Trump har tatt til orde for innvandringsforbud for muslimer, mener rivalen Hillary Clinton at Trumps personlighet gjør ham uegnet som president og militær øverstkommanderende.

Les også
Trump: – Jeg hadde rett om islamistisk terror
Les også
Trump vil stanse innvandring fra land med «terrorhistorie»
Les også
Amerikanere diskuterer årsaker til skytemassakrer
Les også
Megakirke-pastor gir støtte til ofre
Les også
Mannen bak massakren var stamgjest på Pulse