Brende vrir stort om på bistanden

Regjeringen varsler en større omlegging av norsk bistand. Utenriksminister Børge Brende (H) vil gi mer penger til sårbare stater.

Dermed blir Nord-Afrika, Sahel-regionen og Midtøsten nye satsingsområder, skriver fagbladetBistandsaktuelt. Målet er å bidra til stabilisering og fred i disse områdene.

LES:Brende: Må være forberedt på flere migranter

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helt siden han ble utenriksminister harBrende varslet at han vil konsentrere bistanden om færre land og satsingsområder. Å dreie mer av bistanden i retningen av sårbare stater er kjernen i regjeringens nytenkning, ifølge Bistandsaktuelt. Omleggingen vil bli synlig allerede i statsbudsjettforslaget for 2017.

– Vi må arbeide for at statene i disse prøvede regionene ikke bryter sammen og ender i krig, konflikt og forsterker migrasjonsbølgene. Vi vil styrke freds- og forsoningsarbeid i disse statene. Kapasitetsbygging, helse og utdanning vil være satsingsområder, sa Brende på et åpent møte om utenrikspolitikk i forrige uke.

BådeUtenriksdepartementet ogForsvarsdepartementet har vært involvert i omleggingen av bistandspolitikken, som skal munne ut i en stortingsmelding neste år, skriver Bistandsaktuelt.