Brende utsetter reisen til Midtøsten

Blir hjemme på grunn av den spente situasjonen i Ukraina.

 - Am­bas­sa­den har fått opp­lyst at ut­set­tel­sen av rund­rei­sen i Midt­østen først og fremst skyl­des den spen­te si­tua­sjo­nen i Ukrai­na, opp­ly­ser kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Hen­rik Width ved Nor­ges am­bas­sa­de i Tel Aviv til Dagen.

Nytt tids­punkt er ikke be­ram­met, men vil tro­lig bli før som­mer­en.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter utsettelsen.

- Utenriksministeren utsetter den planlagte reisen til Midtøsten på grunn av situasjonen i Ukraina, sier Andersen til Dagen.

Freds­pro­ses­sen

Pla­nen var at uten­riks­mi­nis­ter Børge Bren­de kom­men­de uke skul­le be­sø­ke Is­rael, De pa­le­stins­ke selv­styre­om­rå­de­ne og Jor­dan, samt Egypt og Li­ba­non.

I lik­het med Midt­østen-rund­tu­ren i no­vem­ber skul­le Bren­de ha po­li­tis­ke sam­ta­ler om sta­tus for freds­pro­ses­sen og ar­bei­det for å oppnå enig­het om en to­stats­løs­ning.

Sy­ria-flykt­nin­ger

I Jor­dan og Li­ba­non skul­le uten­riks­mi­nis­te­ren bli in­for­mert om Syria og en store meng­den flykt­nin­ger som disse to lan­de­ne har tatt imot.

I til­legg skul­le Bren­de gjøre for­be­re­del­ser til gi­ver­lands­mø­tet for Pa­le­sti­na (AHLC), som fin­ner sted i Brus­sel i juni i år.

DAGEN