Den amerikanske journalisten Steven Sotloff er drept av IS. Utenriksminister Børge Brende fordømmer drapet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Brende fordømmer halshogging av journalist

Utenriksminister Børge Brende (H) sier halshoggingen av amerikaneren Steven Sotloff føyer seg inn i rekken av avskyelige handlinger gjennomført av Den islamske staten (IS).

– Jeg fordømmer på det sterkeste halshoggingen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Dette er nok et eksempel i rekken av avskyelige handlinger som ISIL har stått bak, sier Børge Brende til NTB onsdag.

Tirsdag offentliggjorde IS en video hvor en person som skal være Sotloff, får strupen skåret over. I videoen advarer en maskert mann andre land mot å slutte seg til USAs «onde allianse» mot IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig retter mannen trusler mot et navngitt britisk gissel, ifølge SITE, en gruppe som sporer aktiviteten til terrororganisasjoner på internett.

I august la IS ut en video som viste drapet på den amerikanske journalisten James Foley, som ble bortført i 2012.

Den ekstremistiske sunnimuslimske gruppen har erobret betydelige områder i Syria og Irak og har erklært opprettelsen av et islamsk kalifat i områdene.

Les også
Säpo sier de hindret to terrorangrep i Sverige
Les også
En av tre mener Norge bør bidra militært mot IS
Les også
– IS har halshogd Steven Sotloff
Les også
Amnesty anklager IS for massedrap
Les også
Tenåringsjenter i Frankrike radikaliseresMuslimer og jøder i Frankrike